Glömt bort att säga att jag äntligen sett klart Twin Peaks, en kultserie från 90-talet som mamma och pappa sa att jag absolut måste se. och det hade dom rätt i, jäklar vilken serie! Den handlar om FBI agenten Dale cooper som kommer till den lilla staden Twin Peaks där ett mord begåtts på en flicka och han ska försöka hitta mördaren. Men det händer skumma saker hela tiden och efter varje avsnitt sitter man bara och gapar och fattar ingenting och man måste fortsätta se.
 
 
Den är väldigt knäpp, med tanter med talande trästockar, jättar, baklängestalande dvärgar som dansar och psykologer med 3d-glasögon men det gör total sense när man ser, man får bara acceptera att det är konstigt och ibland även jäättteeeeekonstigt.
 
 
Mannen ovan är david lynch, skaparen av serien. Han måste vara störd på något sätt för sättet han tänker på, finns det ingen annan som gör. Han förklarar aldrig sina verk (har gjort massa filmer också) för att han själv tycker det är så självklart.
 
 
Serien är helt beroendeframkallande. Den finns bara i två säsonger men det tog mig inte lång tid att plöja igenom serien. Man måste fortsätta se efter varje avsnitt för det händer så många saker samtidigt. Jag tycker att den är rolig (vissa karaktärer är bara helt underbara), spännande (dööör ibland av nervositet) och man vill ju så gärna veta vem som dödade laura palmer! rekomenderar alla att se serien, helt klart.
 
 
Cooper, ovan, är min favorit i serien.
 
 
Den här mannen däremot, han är min mardröm. Tog mig mycket mod att ens googla fram den här bilden. Han dyker upp lite här och var i serien och han är så otroligt äcklig så det går inte att beskriva. kan som itne berätta för mycket utan att spoiler alerta allting, men han är med lite då och då och jag har haft sömnlösa nätter på grund av denna man. huvvva.
 
 
Men trots detta så rekomenderar jag veerkligen varmt denna serie. alla som älskar krim/humor/spänning/drama kommer älska den här serien. seriöst. twin peaks.