Asså kolla bara på det här. Haft världens finaste helg med mina favvokillar. I fredags styrde vi bawen mot hemavan och klippen och fina fina stugan. Vi möttes av nästan en decimeter snö och kala träd. Fjällvandring stod på schemat för helgen. På lördagen styrde vi bilen mot en sjö som låg mellan Klippen och Hemavan som heter Tängvattnet, och där parkerade vi och började följa en fors upp för fjället. Vi åt en väldigt snöig lunch mitt i skogen (det snöade otroligt mycket, plumsade runt i 15 centimeter snö, inte riktigt det vi hade förväntat oss i oktober!) och sen med nya krafter tog vi oss upp på kalfjället. Bild nummer två visar utsikten vi hade där uppe, magiskt vackert. På vissa ställen där snön hade blåst ihop vad det över knäna med snö. Sjukt. Där fikade vi i solen och tog lite kort och hade oss innan vi började färden ner igen. Trötta men glada såg vi hockey på en trappa upp och avslutade dagen med grillmiddag. Underbart!
 
Söndagen så styrde vi kosan mot kungsleden. Vi gick upp på kalfjället hela vägen till hängbron som finns där. Vi åt lunch i strålande sol och vindstilla, och även fast jag glömde hallonsylten till pannkakan hade vi det ganska bra. Vi gick på upptäcksfärd runt bron innan vi begav oss tillbaka till stugan för att göra oss redo för hemfärd. På vägen hem lyssnade vi på dokumentär om vita bussarna och en intervju med Elin, barbietjejen från Jokkmokk. Lika sjukt som det låter!
 
Allt som allt en superdupermegabra helg. Och kul att hänga lite med grabbarna, allt för sällan man träffar dom nu för tiden. Nästa år blir det en tidigare resa i augusti, så man kan gå på fjällen utan att plumsa i snö. Längtar!
 

Kommentera

Publiceras ej